HEALING kinbaku

Ik weet nog goed hoe mijn eerste ervaring met shibari was. Het was op een avond na een cursus dag, we zaten nog wat na te praten en het onderwerp shibari kwam voorbij. Een van de mede cursisten was een ervaren persoon en nieuwsgierig als ik ben vroeg ik of hij bereid was om mij het te laten ervaren. Die korte maar zo intense ervaring heeft mijn passie voor dit aangewakkerd en is een belangrijk deel van mijn leven geworden. 

Kinbaku of shibari komt uit japan en wordt op verschillende manieren toe gepast, waarbij connectie en verbinding centraal staan. Vanuit mijn eigen ervaringen feedback en studies naar de herkomst van de stijl en lessen van Osada Steve een van de grondleggers van het brengen van shibari naar ons in het westen ,is voor mij shibari healing ontstaan. Een prachtige verbindende manier om diepe stukken van jezelf te ontmoeten. Sommigen onschrijven het als meditatief, emotioneel, ontspannend, confronterend, opwindend, zich gedragen of gezien voelen in totale overgave om maar een aantal te noemen.

Healing kinbaku is geen bdsm of traditionele kinbaku, Het is een diepe connectieve manier van healing door middel van touw. Een plek waar jij je mag overgeven in kwetsbaarheid en kracht en kunt rusten in geborgenheid, een plek waar je jouw comfortzone kunt gaan verkennen op een veilige manier.
Het is niet belangrijk of de touwen perfect lopen of dat de knopen traditioneel zijn, wat ik belangrijk vindt is het effect ervan.

Maar je overgeven aan iets waar je in zekere zin geen controle hebt is toch reuze spannend?

 

Dat klopt en hartstikke logisch maar er is ook in het cruciale moment van overgave dat stukje magie noem ik het maar, dat moment van loslaten en ontvangen wat zich aandient en wat gevoeld wordt waarin werkelijk alles welkom is, kinbaku kent geen oordeel en kan enorm bevrijdend werken.

  • Ervaar empowered surrender en kwetsbaarheid

  • Emotional release

  • connect met je innerlijke kracht

  • Het los laten van belemmerende oude patronen

  • eros & schaduwwerk

  • Het laten gaan van angst, woede, schuld gevoelens, schaamte, (Zelf) veroordeling

  • Verken je grenzen en vergroot je bewustzijn en comfortzone

  • Leer je grenzen stellen en uiten met een duidelijke ja of nee

Wat kun je verwachten:

Natuurlijk is een goed gesprek nodig tevoren er iets moois en vertrouwen kan ontstaan. Boundries, limits fysieke gesteldheid, angsten, intenties, vragen en duidelijke afspraken het wordt allemaal van tevoren besproken om een veilige setting te créeren waarin jij de wereld van healing kinbaku mag ontdekken.