HEALING shibari

Ik weet nog goed hoe mijn eerste ervaring met shibari was. Het was op een avond na een cursus dag, we zaten nog wat na te praten en het onderwerp shibari kwam voorbij. Een van de mede cursisten was een ervaren persoon en nieuwsgierig als ik ben vroeg ik of hij bereid was om mij het te laten ervaren. Die korte maar zo intense ervaring heeft mijn passie voor shibari aangewakkerd.

Kinbaku of shibari komt uit Japan en wordt op verschillende manieren toe gepast, waarbij connectie en verbinding centraal staan. Dit was ook wat mij die eerste keer zo raakte, de overgave en tegelijk een golf van energie die mij diep penetreerde in mijn hart, en daarna in mijn kwetsbaarheid gezien en gedragen te voelen was een ervaring als nooit te voren. Door gewoon te gaan knopen en te onderzoeken hoe ik dit kon combineren met mijn andere werk is shibari healing ontstaan. Een prachtige verbindende manier om diepe stukken van jezelf te ontmoeten. Sommigen omschrijven het als meditatief, emotioneel, ontspannend, confronterend, opwindend, zich gedragen of gezien voelen in totale overgave om maar een aantal te noemen.

Healing shibari is geen bdsm! Het is een diepe manier van healing door middel van touw, consent, polariteit en connectie. Het is een ruimte waar jij je mag overgeven in kwetsbaarheid en kracht en kunt rusten in geborgenheid, een plek waar je jouw comfortzone kunt gaan verkennen op een veilige manier.
Het is niet belangrijk of de touwen perfect lopen of dat de knopen traditioneel zijn, wat ik belangrijk vindt is het effect.

Nieuwsgierig geworden?
Stuur me gerust een mail met al je vragen.

 

 

  • Ervaar empowered surrender en kwetsbaarheid
  • Emotional release
  • connect met je innerlijke kracht
  • Het los laten van belemmerende oude patronen
  • eros & schaduwwerk
  • Het laten gaan van angst, woede, schuld gevoelens, schaamte, (Zelf) veroordeling
  • Verken je grenzen en vergroot je bewustzijn en comfortzone
  • Leer je grenzen stellen en uiten met een duidelijke ja of nee