Practice making requests based on Somatic Consent

Wat is een consentlab

ConsentLab is een ervaringsgerichte workshop om de dynamiek te oefenen die wordt onderwezen in het SOMATIC CONSENT Engagement System.

Een workshop van 4 uur met intro- en consent (toestemming) spellen, in een gefaciliteerde veilige en besloten cirkel, gebaseerd op toestemming en afgesproken overeenkomsten.

FLOW VAN DE AVOND: De intro is speels, we leren elkaar kennen, leren de dynamiek van toestemming en communicatietools om u in staat te stellen verzoeken te doen terwijl u de limieten voor uzelf en anderen respecteert.

SETUP: We zitten in een kring en doen authentieke verzoeken, bijv. “Wil je mijn rug 10 minuten masseren” als de andere persoon wil dat je naar de zijkant van de kamer gaat en krijgt wat je hebt afgesproken, niets meer, maar misschien minder als een van jullie dat tijdens de actie kiest. Nadat de afgesproken tijd voorbij is, kom je terug in de cirkel en blijf je verzoeken doen of ontvangen. We eindigen met een nabespreking van de ervaring en delen wat je hebt geleerd.

BELANGRIJK OM TE WETEN: Er kan tijdens het Lab naaktheid, sensuele en seksuele dynamiek in de ruimte zijn. Er is geen vereiste of verplichting om verzoeken te accepteren of te doen. Uw deelname aan het ConsentLab veronderstelt echter uw toestemming om aanwezig te zijn als anderen dat wel doen. Er zal GEEN geslachtsgemeenschap of uitwisseling van lichaamsvloeistoffen toegestaan worden tijdens het lab.

Het framework voor somatische toestemming stelt u in staat om vakkundig en authentiek een verzoek te accepteren of niet.